Gaya Hidup Ibu Kota (1)

Wednesday, October 13, 2010 · Posted in

"Bang.. bang.. Jangan parking sini.. Saya baru kena saman.." tegur seorang brader dari tingkap Exora dengan muka cemas. Tangannya diangkat sambil mengunjukkan kertas saman murah DBKL.

"Takpe bang.. Saya tiap-tiap minggu memang kena saman.."

13 Responses to “Gaya Hidup Ibu Kota (1)”

n!da said...

hidup untuk saman.. saman utk sapa hidup?

therosputih said...

saman? dah tak heran...

Kapten Juliet said...

ehehe
kalo x kena saman
xleh tdo ....ehehe

Lanzo said...

nida;
untuk sapa lagi? hahaha..

rosputih;
banyak kot kumpul saman.. ahaha..

juliet;
dapat saman macam kena loteri..

Anonymous said...

nanti saran DBKL buat contest rakyat paling banyak kumpul kertas saman! haha!

riniz raime said...

huhu. kalau bayar brapa byk ekk...

prof nik said...

parking merata kena saman, parking kat tempat yg etul kena pau ngan mamat kutu jaga parking. sape perlu dialahkan?

MushroomCute@Mariea said...

parking lot yang betul pon tak cukup...

Lanzo said...

anony;
rasa-rasa hadiah apa dbkl bagi? peti bayar parking kot..

rinz;
kalau tak silap dalam rm50-rm100. tapi tak pernah bayar pun sebenarnya. kahkahkah..

prof nik;
siapa perlu dipersalahkan? mereka dan keluarga mereka la.

mushroom;
kena buat bangunan parking khas. sebab kereta bertambah tapi parking banyak tu jugak.

Anonymous said...

kerajaan tak nak usaha ke cipta kereta portable? boleh simpan dalam almari dalam opis, tak payah cari parking. :)

Lanzo said...

anony;
soalan ni kena serah kat brader-brader proton kita..

si biskut said...

DBKL dan UNCLE SAMAN bukan orang yang berbeza..mereka wujud dari tanah yang sama.huhu

Lanzo said...

biskut;
ahha.. dan aku masih sedang fikir tentang relevan saman dalam hidup kita.

Powered by Blogger.