Soalan untuk dijawab

Monday, February 07, 2011 · Posted in ,



Suatu petang, adik aku tanya, "Entah apa yang best KL ni? Serabut saja.."

Ok, kawan-kawanku di KL, apa kata sekarang korang cuba jawab, apa yang best sangat KL ni? Ibu kota bersih? Budi bahasa budaya kita? Tanah murah? Barang tak mahal? Jalan raya lengang? Tak ada tol? 1Malaysia?

10 Responses to “Soalan untuk dijawab”

Kazaztan Team said...

salam,

saya duduk kl dr lahir smpi dah beranak 2...tak ada yg best...sekian terima kasih

MushroomCute@Mariea said...

Mush tak tahu kenapa, Mush tetap rasa KL yang paling best. Rasa selesa mean mcm kat tempat sendiri. Dah duduk bbrp bandar tp tetap rasa at home bila sampai KL. Luckly family dah pindah menetap di KL. Actually, KL banyak tempat nak xplore. Tp kena rajinlah.

Kap said...

1Najis.
najis dadah.
najis dada.
najis harta.
najis kepuraan.
najis psycho.
najis Nepal Bangla Indon.
najis Najib.

Hambali ® said...

gua suka p kl.
gua bukan suka dok kl.

gua kerja kat tempat lain, ada rezeki lebih, gua bawak family dan anak² jalan² ke kl masa orang yang dok kl pakat keluaq dari kl, contohnya cuti panjang masa hari raya cina haritu.

jadi sebab tu gua suka p kl.

Anna said...

suka tgk KLCC bercahaya waktu malam.
suka teppayaki di pavillion - barang2 kecil di ikea - dating wayang kelas emas - gemilang - gemilang - gemilang

sekian dari bumi jelapang padi :)

Anonymous said...

suka jawapan Kap cuz segalanya 1 :)

jawapan:

bukan tepuk dada tanya selera tapi...tepuk meja mapley kompem ane datang ambik order! haha!

cek P said...

sbb kt kl ade mak n ayah..hahaha
rase homely..
n kl ade byk facilites & terkini..
mgkin org luar x suke kl sbb dorg kena dtg kl..hehe
Lg 1 kl org suke-terpakse-suke
sbb ade byk keje..ahaha

hmm..best?
shopping, entertainment, technology,
recreation park n etc..
kena duduk KL 20 tahun lebih baru tahu kot..hehe

Najiro said...

Dari segi kecanggihan dan maju adalah tepat. Keselesaan tidak! Kotor. Pencemaran. Orang Kl mudah hilang rasa sabar. Kesibukan di kota raya munking menyebabkan semua hilang rasa pertimbangan.

FuzAma said...

buat apa kecanggihan dan kemajuan teknologi & fizikal andai tidak seiring dgn ketinggian adab dan akhlak...mentaliti kelas pertama???

prof nik said...

ada klcc.

Powered by Blogger.