Penyakit baru ditemui

Tuesday, December 06, 2011 · Posted in , ,

Lif kat rumah flat aku jahanam. Berdasarkan statistik dua bulan aku di sini, dalam seminggu mesti dua tiga kali lif di sini rosak. Pernah aku balik kerja kena tunggu sampai tiga trip baru boleh masuk sebab kena bagi laluan kepada geng surau, geng warga tua, geng baru balik shopping bawa kotak besar, geng bawa anak taruk dalam stroller, geng budak main bola potong queue dan macam-macam geng lagi.

Kadang-kadang menyirap juga bila sampai giliran kau masuk lif tapi lif berbunyi sebab lebih muatan. Suka tak suka kau kena keluar dan tunggu lagi. Nak panjat tingkat 11 terasa sungguh berat bahu yang memikul, apatah lagi mata yang memandang.

Satu hari, selepas jenuh menunggu aku masuk ke perut lif. Aku senyum tanda hormat kepada dua orang pakcik, seorang berlenggang dan seorang lagi sedang memegang stroller yang berisi budak kecil, anaknya mungkin.

Lif turun dengan stabil dari tingkat 11 walaupun kedengaran bunyi kabel berkeciut menakutkan. Aku terbayang satu babak dalam 911, babak bomba selamatkan mangsa terperangkap dalam lif.

"Eh eh, dah lega dah chicken chop anak kau.."

"Ha ah, hari tu lagi banyak kuping. Sekarang dah kering"
.
.
.
Uhuk huk huk hukk... Aku buat-buat batuk..

7 Responses to “Penyakit baru ditemui”

Anonymous said...

ada jugak yang panggil sakit chicken pork..kehkehkeh

FakhruL_razi said...

done.. please follow my new blog
http://jatuhbangku.blogspot.com
tq

tsubasa said...

kahkahkah... siba baik bukan member, kalo x mau da kene ketawa berdekah². ahahaha

Ellie Best said...

kelakar gila:p

hEarTLeSs said...

haha pakcik tu baru pas mkn ciken cop kot

Normal Guy said...

shit..

aku tak dapat tangkap in the first place. Hahaha..

Anonymous said...

baru habis makan chicken chop tu..

Powered by Blogger.