masuk drama

Wednesday, March 01, 2006 · Posted in

MASUK DRAMA

Ayie begitu girang di samping van produksi GB

Pelajar selalu komplen pasal fasiliti Universiti Kerajaan Swasta. Tak ada perpustakaan. Makmal tak ada air-cond. Panas macam dalam jel! Macam dalam neraka!

Tapi. Semalam.

Ada penggambaran drama bersiri. Produksi Grand Brilliance. Aku tak tau slot drama mana. Tapi drama pada waktu premier. Di TV3. Tungguuuuu. Kata Lalbi bersungguh-sungguh.

Tajuknya 'Dunia Baru'. Ada Que Haidar. Aisyah Sinclair. Elyana. Juga Rosnah Mat Aris! Penggambaran sebulan lebih. Jadi diorang tinggal di blok D. Ya, itu blok aku.

Ya. Jangan hairan. Ada produksi ambil Universiti Kerajaan Swasta sebagai latar student life. Walaupun tak ada perpustakaan. Dan makmal tak ada air-cond.

Sebabnya Universiti Kerajaan Swasta ada bangunan berwarna-warni. Ada juga bekas lombong yang dipanggil tasik. Kau boleh nampak sekawan itik pulang petang, unggas berjemur girang dan sekali sekala kerbau datang meragut lalang.

Apa, ingat saja-saja ke tak ada perpustakaan? Tak ada air-cond? Ada sekawan itik pulang petang? Unggas berjemur girang? Dan sekali sekala kerbau datang meragut lalang?

Dapat masuk drama TV. Tau. :)

Powered by Blogger.