Sesekali Bermimpi Pun OK

Tuesday, April 14, 2009 · Posted in

Status selaku gergasi bola sepak Inggeris masih belum cukup untuk Manchester United menewaskan kelab elit Malaysia, Kedah apabila terpaksa pulang hampa selepas dibelasah 4-0 di Stadium Darul Aman dalam saingan Liga Juara-Juara Dunia malam tadi.

Kedah membuka jaringan awal seawal minit ke-6 apabila bola hantaran jauh dari Shahrul Nizam Mustapa disudahkan Badrol Bakhtiar dengan cantik menerusi sepakan guntingnya menewaskan penjaga gol United, Edwin Van der Sar.

United bangun mengatur serangan namun jentera serangan yang dibarisi Wayne Rooney dan Dimitar Berbatov kelihatan sukar melepasi kawalan ketat pertahanan Kedah yang diketuai kapten, Victor Andrag.

Red Devils hampir menyamakan kedudukan pada minit-34, tetapi rembatan kaki kiri Rooney berjaya ditepis penjaga gol Kedah, Helmi Eliza Elias.

Seminit sebelum babak pertama tamat, Ahmad Fauzi Shaari menggegarkan gawang United hasil rembatan jarak jauhnya dari luar kotak penalti, menjadikan kedudukan 2-0.

Bermula babak kedua, skuad Alex Ferguson sekali lagi dikejutkan dengan taktikal pantas Kenari apabila giliran Khyril Muhymeen meledakkan gawang United. Khyril yang menerima umpanan dari Ahmad Fauzi Shaari berjaya melepasi Patrice Evra dan kemudian memperdayakan Rio Ferdinand sebelum melepaskan rembatan kencang ke gawang United pada minit ke-54.

United akhirnya terpaksa melupakan hasrat untuk menjulang trofi kejohanan tahun ini apabila penyerang Kedah, Farizal Rozali memastikan skuad Inggeris itu berputih mata menerusi tandukan mengelirukan pada minit ke-76.

FergusonNasib Ferguson bersama United mula tidak menentu
berikutan kekalahan pasukannya kepada Kedah

"Segalanya serba tidak menjadi. Kedah bermain baik dan mereka layak menang. Pada peringkat ini, semua pasukan adalah terbaik dan anda memerlukan kekuatan mental dan sedikit tuah untuk berjaya," kata Ferguson.

Sementara itu jurulatih Kedah, Azraai Khor Abdullah ternyata gembira dengan kemenangan besar pasukannya dan berpuas hati dengan komitmen yang diberi.

"United patut menerima hakikat Kedah bermain baik malam ini. Malah semasa di Old Trafford kami berjaya mengikat pasukan itu 2-2. Apapun alasan yang diberi, keputusan sudahpun diperoleh dan kami kini perlu melihat perlawanan akan datang," kata Azraai.

Kedah akan bertemu Barcelona di Nou Camp minggu depan dalam suku akhir pertama Liga Juara-Juara Dunia. Barcelona pastinya berdepan tugas sukar mengekang skuad Malaysia ini berikutan masalah kecederaan yang dihadapi beberapa pemain bintangnya.

12 Responses to “Sesekali Bermimpi Pun OK”

paiseh said...

uit..! nape MU jadik bahan weyh?? gua terasa nih..
hahahahahaa..!!

fafarafa said...

mesti ko sengih2 masa bangun dari mimpi itu kan. hahahahaha

ayobkelubi said...

betul, MAN UTD mmg lauk. hahaha

s a L o m a said...

kedah jugakkkkkk..huh.

Antidote said...

boleh x mlm ni ko mimpi lagi sekali tapi aku nak team ns pulak...

SHIMI said...

kalau betul kan best.
dengan kembang hidungnya dan berlagaknya gua akan pakai baju kelab malaysia beb jalan2 kat hollywood

tasikmerah said...

mimpi mustahil tau dia nih.. heheheeh...


.

:: sunyi hati :: said...

wahhh.. panjangnya mimpi..!! hehehe..tapi ulasan yg sangat bagus dan menghiburkan..

hahahahaaa...!!

jom tangguk mata kat Stamford Bridge kul 2:30pagi nanti.. :) go!! go!! CHELSEA..yesssss...

Danielle_Corleone said...

harem. hahaha!

ilee said...

hehe..bro,ske part kedah balun MU ni..n kite lg hepi bl chelsea seri 4-4 ngn liverpool..nge~~

raffsien said...

kerana mimpi itu fantasi...

thanks dibaca...

aie akaike said...

mimpi basah ke bro?

Powered by Blogger.