yang ku kata sayang 7

Tuesday, August 07, 2007 · Posted in

-YANG KU KATA SAYANG 7-


"Kau tipu aku!" Jerit Jeri. Dia ambil pisau Kiwi yang dia sorok belakang baju dan terus merodok Shida. Bukan sekali tapi 8 kali. Keliling badan Shida. Di rusuk kiri. Rusuk kanan. Tetek kiri. Tetek kanan. Tengah pusat. Perut kanan. Perut kiri. Dan akhir sekali Jeri tikam dan benam pisau tu kat kerongkong Shida. Biar terpacak tanpa ditarik-tarik.

Shida tak sempat menjerit pun. Mata dia terbelalak. Darah keluar banyak macam air keluar dari pili. Habis t-shirt Las Vegas Shida warna putih bertukar warna merah. T-shirt Jeri pun bertukar warna merah juga.

Tiba-tiba Jeri rasa takut. Dia teringat Tuhan. Dia teringat mak. Dia teringat kata-kata Rono. Kalau kita betul-betul cintakan seseorang kita takkan sampai hati buat yang tak elok pada dia. Jeri rasa menyesal. Rasa sedih. Shida sudah mati. Siapa lagi yang akan sayang Jeri gila-gila lagi. Sangat-sangat. Jeri rasa kosong.

Jeri, Kau bodoh dan bangsat! Jerit Jeri pada diri sendiri. Dia tarik pisau di kerongkong Shida dan terus merodok diri sendiri. Bukan sekali tapi 8 kali. Keliling badan sendiri. Di rusuk kiri. Rusuk kanan. Tetek kiri. Tetek kanan. Tengah pusat. Perut kanan. Perut kiri. Dan akhir sekali Jeri tikam dan benam pisau tu kat kerongkong dia. Biar terpacak tanpa ditarik-tarik.

Darah keluar dari bekas-bekas tikaman macam air pili. Jeri menggelupur dan mulut terbuka katup macam ikan talapia kehabisan oksigen.

[bersambung..]

Powered by Blogger.