Inspirasi Agung Kawan Saya

Wednesday, December 24, 2008 · Posted in

Bad memang perasan hensem. Tak habis-habis dia samakan mukanya dengan Tom Cruise. Padahal aku tengok persamaan Bad dengan Tom Cruise tu rambut saja. Lagi satu, apa cerita Tom Cruise gigi serpih sebab gigit karipap?

Hari tu kami ada projek 'container'. Kena desain sebarang botol. Tak kiralah botol apa. Minyak masak. Minyak wangi. Minyak 4t. Bla bla bla..

Jadi, macam biasalah, designer mestilah kena sketching dulu. Esok kena siapkan 20 desain sebelum En Zin pilih dan prosid. Oh ya, Bad desain botol susu untuk budak.

Esok hari. Masa Bad tunjukkan dia punya drawing, En Zin bantai gelak. Dia panggil En Zizi dan kawan dia sorang tu pun bantai gelak jugak. Memang penuh tanda tanya. Dengan seribu persoalan kami pun pakat usya lukisan agung Bad. Hahahaha. Kami pun bantai gelak juga.

Ada satu botol susu tu Bad lukis sebijik macam bentuk zakar. Dia bagitau kami 'subject matter' botol ialah buluh. Katanya, serius aku tak pernah terfikir pasal zakar. Tapi bila semua gelak barulah aku perasan.

Buluh? Zakar? Hahaha! Hello, seni memang subjektif ok.

2 Responses to “Inspirasi Agung Kawan Saya”

cabincrew are here not to kiss ur ass said...

tak boleh ke letak design botol tu kat sini..nak tengok jugak.

kel@mbu said...

cabincrew;
aiseh. cerita 9 tahun nan lalu. bahan bukti pun dah tak ada. huhu.

Powered by Blogger.