Soalan daripada Kawan-Kawan

Thursday, May 21, 2009 · Posted in

cuba hang tulis entry pasal kegembiraan aku mendapat tv LG yg hang hadiahkan tu..huhu - hazman

1. Minta maaf Man, tak ada siapa dapat tivi LG sebab tak ada tivi LG bersaiz 49 inci sebenarnya.

2. Tapi bagi siapa yang mahu beli tivi second hand boleh hubungi aku. Aku boleh bawa dia pergi satu kedai brader tivi kat Paya Jaras. Kau boleh dapat tivi Pensonic 29 inci dengan harga RM250 saja. Kalau sesiapa nak cari tivi khas untuk main PS2 pun ada. Brader tu boleh kasi adjust tivi untuk main game.

3. Menurut brader tivi, salah satu punca tivi rosak ialah main game. Sebabnya pemproses dalam papan induk (motherboard) terpaksa bekerja dengan cara luar biasa sehingga menyebabkan kapasitor menjadi panas dan terbakar.

4. Tapi bagi sesiapa saja yang mendapat hadiah hanya ada satu perasaan saja - gembira.

5. Tapi lumrah manusia, kita selalu tidak gembira bila dapat hadiah yang kecil. Dan kalau tersilap memberi hadiah, ia boleh bertukar menjadi rasuah.

.
.

ko cerita pasal aku. huh. - aie akaike

1. Aie seorang wartawan sebuah akhbar indie tapi mainstream.

2. Aku kenal Aie melalui Danielle Corleone dan dia kenal aku melalui Danielle Corleone juga.

3. Danielle Corleone tak ada kena mengena dengan godfather mafia Amerika ataupun bandar kecil dalam wilayah Palermo di Sicily, Itali apatah lagi kaum kerabat Diana Danielle.

4. Tak banyak yang aku kenal Aie, sebabnya kami lain jabatan walaupun satu bangunan, tapi kami berkongsi minat yang sama melalui blog dan acara-acara seni.

5. Aie mempunyai sebuah kereta Volkswagen berwarna ungu dan dari pemerhatian aku, dia seorang yang sentimental, soft spoken, energetik dan klasikal.

.
.

Poskrip:
Untuk Ainrahimin dan Adeqq, idea anda akan diulas kemudian. Harap bersabar. Untuk Anonymous, terima kasih kerana info panjang lebar yang diberi dalam komen. :)

8 Responses to “Soalan daripada Kawan-Kawan”

oh_daNia said...

mmg bagus la Kelambu neh ..

ehehe ..

prettyrain said...

entri psl saya bole?
nk jugak.
ehek!~

tasikmerah said...

aku pula kenal aie masa kat maskara. he he. aku juga jumpa kamu di situ kan? :)


pada pemerhatian aku, kamu berdua org baik2... :)



.

'ainrahimin said...

terharu ah ngan kamu ni kelambu...aie mesti bangga kan...jaga kete ungu awak bebaik...!!!

Amy Z! said...

nasib baik saya dapat menghalang encik suami dari membeli ps2 ke ps3, atas sebab-sebab inilah~

kihkih.

DeeN said...

Ya, setuju, game merosakkan sistem pentivian. Hahaha..!

Kizzy TF said...

bagus2. sgt alert terhadap member2.

aie akaike said...

isk. aku terharu...

Powered by Blogger.