nota kesakitan

Friday, January 12, 2007 · Posted in

NOTA KESAKITAN

Aku tengok Death Note. Cerita seorang remaja yang terjumpa nota maut. Lalu dikurniakan kuasa dari malaikatul maut untuk mencabut nyawa sesiapa sahaja hanya dengan menulis nama. Cerita yang penuh twist. Begitu fantasi. Aku rasa stim seketika. Melongo. Melongo. Melongo.

Usai cerita aku cakap pada Ayie. Nanti aku nak buat filem macam Death Note juga. Tapi kalau aku buat filem seperti itu mesti FINAS tak lulus sebab ada unsur tahyul melampau dan anti-religion. Silap-silap dituduh murtad.

Jadi aku tukar kepada Sickness Note. Aku perlu tulis nama seseorang dan kesakitan apa yang akan ditanggung. Dan plink!! Dalam detik ke 6 sahaja sakit itu akan meracun-racun. Bergemerenceng ke setiap nadi. Cuma kesakitan itu tidak akan membawa ke mati. Dan ia berkesan dalam 24 jam. Kemudian semuanya kembali ok.

Ya. Aku benci F kerana sebab-sebab yang tidak diketahui. [Pernah tak kau rasa benci seseorang hanya ketika kau melihat wajahnya?]

Jadi aku tulis nama F****. Sakitnya pula.. Err.. Mau bagi sakit apa hah?

Hah, demam denggi!! - teriak Ayie

Emm.. Tapi demam denggi sakit ke?

Nak tau sakit ke tak bagi aku tulis nama kau!! Hahaha!
.
.
.
.
.
.

Dan plink!! Dalam detik ke 6 sahaja sakit itu akan meracun-racun. Bergemerenceng ke setiap nadi. Cuma kesakitan itu tidak akan membawa ke mati. Dan ia berkesan dalam 24 jam. Kemudian semuanya kembali ok.

Tapi sayang. Nota kesakitan itu masih begitu juga. Tanpa punya efek apa-apa pun.

[Dan aku tahu aku tak patut membenci sesiapa lagi]

Powered by Blogger.