Terpinga di Sudut Old Town

Sunday, January 25, 2009 · Posted in

Ada Old Town White House Coffee baru buka. Sekitar pekan kecil kat jalan nak ke airport Subang. Jadi, sebagai lelaki urban yang kontemporari, aku ke sana dengan Jar meninjau suasana premis. Usya sikit mari ke tak mari.

Ada dua perkara special kat Old Town ni.

Satu - Pelayan sini ambil order cakap Myanmar dengan begitu yakin sekali.

Dua - Tanpa rasa bersalah dia pau rokok Jar sebatang (sambil berlari keriangan sebab dapat rokok).
.
.
.
Aku bagi lima bintang untuk aksi penuh keyakinan mamat Myanmar ni.

20 Responses to “Terpinga di Sudut Old Town”

ainunl.muaiyanah said...

yang si jar bagi rokok sebatang tu apasal..
tak faham~

hehe

cabincrew are here not to kiss ur ass said...

apsal pelayan tu cakap myanmar dengan korang?

dia ingat geng kot.siap pau rokok lagi.

sUe said...

haha...
muka korg ada macam dari myanmar kot...
boleh pulak pau rokok customer...
adoiilaa...huhu :P

DeeN said...

HaHaHa .. steady sungguh!
Aksi berani dari negara jiran. Er.. hang ke Jar yg org Myanmar neh? Keskeskes ...

paiseh said...

old town kafe mana nih..? jatuh trus stended amik mamat myanmar keje..

'ainrahimin said...

aduhai...macam kena tampar ngan member je baca entry nih...nape ek...aduh...pening2+pinge2

jarul said...

tah ape kejadahnya dia pau aku pun aku tak paham..tapi dah die nak..berbudi bahasakan..

one love said...

old town

memori sebab now saya tak boleh pegi dah!

haih...

btw, baik sungguh bagi rokok!
mesti dapat layanan baeeeekk nih

kel@mbu said...

ainunl;
orang berbudi kita berbahasa. :)

cabincrew;
entahlah. muka macam jepun campur latino tu adalah sikit-sikit. heh.

sUe;
hehehe. ane' kedai mamak pun tak pernah pau rokok customer.

DeeN;
entahlah siapa yang nampak macam myanmar tu. hehehe.

paiseh;
oldtown baru kat jalan pergi airport subang. krisis ekonomi weh. sebab tu ambil myanmar.

'ain;
hehehe

jarul;
hahaha!

onelove;
tak boleh pergi? made in malaysia maa..

neys said...

Hati-hati ye sekarang...
My sister is studying food technology and she got the latest info about Old Town Kopitiam not being halal. Halal yang disebutkan ni bukan maksudnya die serve Pork. Kalu tengok saja kat menu, memang takkan jumpa. Tapi yang tak halal nye is the mee. The ingredient untuk buat mee tu is made from some parts of pigs bones.

Yikes. I taw, i pun suka sgt ke old town.. but entahlah, lepas dgr ni mcm... hmm.. Cause i really dont know how far this thing is a fact or not.
i think i might still go.. but ill stick to the drinks and roti bakar instead from now on..

Take care! :)

kel@mbu said...

neys;
wah.. iye..? oldtown tolong jawab. tapi memang tak pernah order mee kat situ pun. lagi best layan french toast. sedap gile..

tasikmerah said...

kalau aku, tak datang dah! he he.


.

kel@mbu said...

tasikmerah;
hehehe. cakap myanmar ok lagi.pau rokok tu yang tak tahan tu. hahaha.

ZRL said...

ha, apa kata kita boikot kopitiam / restoran yang ada pekerja asing terlampau macam tu. hehe.

prof nik said...

aku rasa la kan.. mr jar tukan muka dia seakan2 sedara mamat myanmar amek order tu la.. dengan misai ciput dia tu mmg menyerupai org myanmar ar. hahaa

kel@mbu said...

nik;
hahaha! mesti jar panas je baca komen ko ni..

minatgiler said...

err.. aku tak penah pegi tempat tu.. sbb, wujud ke-was-was-an..

halal ke tak wei.. risau ahh!

kel@mbu said...

minatgiler;
halallah. apa pulak tak halalnya. haha!

dugongsenyum said...

Setakat Old Town apalah sangat. Pernah cuba Restoran Oversea? baru kau tau hardcore ke tidak. haha

kel@mbu said...

dugongsenyum;
perghh.. restoran oversea tu. tapi layan ape je kat situ? bahkut teh ke. ahaha!

Powered by Blogger.